Een aantal weken geleden heb ik voor het eerst bananenbrood gegeten, het was echt goddelijk! Mijn boer zijn vriendin gaf mij een stukje om te proeven en ik was gelijk verkocht.

Daarna heb ik het thuis ook gebakken. Zeker voor herhaling vatbaar.

Bananenbrood (eigenlijk meer een soort cake) is razend populair. Het is dan ook de ultieme zoete lekkernij. Misschien is dit wel het bekendste ‘gezonde’ tussendoortje. Tijd om het eens uit te proberen dus.

Bananenbrood is het soort bak gerecht dat echt iedereen kan maken. Ook als je helemaal niet goed bent in bakken of niet van van koken houdt. Bananenbrood mislukt bijna nooit.

Dit bananenbrood recept is kristal suiker vrij.

Ingrediënten bananenbrood:

Dit heb je nodig voor een koekblik:

  • 300 g (volkoren) meel.
  • 2 theelepels wijnsteenbakpoeder.
  • 3 eetlepels walnoten, gebroken.
  • 2 theelepels kaneel.
  • Snuifje zout.
  • 6 rijpe bananen.
  • 150 ml ahornsiroop.
  • 150 ml melk.
  • halve theelepel vanille-extract (is niet beslist nodig).
  • 6 dadels zonder pit, in stukjes.
  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur, in blokjes.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng het meel, het bakpoeder, de pecannoten de kaneel en het zout in een kom.

Pak drie bananen en roer ze door het mengsel. Voeg ook de ahornsiroop, melk, (vanille-extract) en de helft van de boter toe. Mix met een handmixer of in de keukenmachine.

Snijd de overige bananen in stukjes. Spatel de dadels en bananenplakjes door het deeg.

Vet een cakeblik (van 26 cm) in met een eetlepel roomboter. Schep het deeg erin.

Bak in 45 minuten goudbruin.

Serveer met de overige roomboter.

 

Ik hoop dat je gaat genieten van dit lekkere recept!