Hoe heb jij vanmorgen ontbeten? Heb jij überhaupt wel een ontbijt gehad? Ik denk dat het onnodig is om te zeggen dat een goed ontbijt de beste start van de dag is. Toch wil ik je adviseren om altijd te ontbijten. Hier een aantal kleine tips:

  • Neem de tijd om rustig van je ontbijtje te genieten.
  • Heb je er echt moeite mee om ’s ochtends vroeg te eten? Neem je ontbijt dan mee naar je werk of school. Plan dan een rustig moment in om even te ontbijten.
  • Als je ’s ochtends niet zoveel zin hebt om als ontbijt boterhammen te eten. Zou je misschien eens wat anders kunnen proberen. Bijvoorbeeld de super gezonde appel havermout ontbijt muffins, zonder suiker.

Altijd al willen ontbijten met muffins? Dat kan nu!

Ik heb de laatste dagen als ontbijt muffins gegeten. Ja je leest het goed, muffins! Een overheerlijk begin van de dag, voor jong en oud. Het is een recept die ik van mijn moeder heb geleerd en graag met jou wil delen, zodat jij lekker en gezond de dag kunt gaan starten.

Wie zegt dat gezond bakken niet lekker is, heeft deze suikervrije appel havermout muffins nog niet geproefd!

Ingrediënten appel havermout muffins:

Voor 12 muffins:

  • 250 gram havermout.
  • 1 theelepel bakpoeder.
  • Snufje zout.
  • 2 eetlepels gesmolten boter.
  • 480 ml melk.
  • 1 ei.
  • 25 gram honing of agavesiroop.
  • 1 appel.
  • 1 theelepel kaneel.
  • 40 gram rozijnen.
  • 1 banaan er doorheen prakken.

En als je het echt goed wilt doen, dan kies je voor de biologische producten zonder toevoegingen van suiker en e-nummers.

Voor degenen met een gluten allergie: Let bij de havermout goed op of je gecertificeerde glutenvrije havermout hebt. Dit staat op de verpakking vermeld. 

Bereidingswijze:

Neem twee kommen. In de ene kom doe je de droge ingrediënten: havermout, bakpoeder, kaneel en zout. In de andere kom doe je de boter, melk, ei en honing / agavesiroop bij elkaar.

Meng de ingrediënten in de beide kommen goed door elkaar. Voeg de inhoud van de twee kommen samen en meng het goed door. Prak dan de banaan er door heen. Laat het even staan, de havermout neemt wat vocht op en het geheel wordt wat dikker. Schil ondertussen vast de appel en snij deze in blokjes.

Voeg dan de stukjes appel en rozijnen toe en spatel deze door het mengsel heen.

Vervolgens verdeel je het gehele mengsel over 12 muffin vormpjes. Er blijft misschien nog wat melk over op de bodem van je kom, maar dat is niet erg.

Bak de muffins 30 minuten lang op 180 graden gaar en goudbruin.

 

 

Ik hoop dat je nu wel van je ontbijtje kunt gaan genieten!

 

 

 

 

Source :

Ontbijt